Na słodko i bez cukru! | Fundacja Kobiety e-biznesu
biuro@kobietyebiznesu.pl

Na słodko i bez cukru!

Na słodko i bez cukru!

Osoby zmagające się z nadwagą nawet jeśli przestrzegają diety to najczęściej narzekają na ciągłe wyrzeczenia. A najbardziej chyba na brak słodkości.

Rodzinne imprezy, posiedzenia w kawiarniach, święta – wszędzie tu dosłownie pod nosem piętrzą się smakowicie wyglądające ciasta, ciasteczka, desery, których trzeba sobie odmówić.
Czy naprawdę dieta niskokaloryczna musi być nieodłącznie związana w wyeliminowaniem wszystkiego co słodkie ? Na szczęście nie. Słodycze bez cukru naprawdę istnieją, są łatwo dostępne, a co najważniejsze doskonale smakują. Nie zawierają białego cukru, którego znaczne ilości znajdują się we wszystkich popularnych słodyczach. Spożywanie ciasta bez cukru jest wyjątkowo zdrowe, przy czym nie niesie za sobą żadnych wyrzeczeń. Oprócz ograniczenia wysokokalorycznego składnika nie powoduje przykrych objawów ciężkości i „objedzenia się”

Skąd wziąć ciasta bez cukru?

Niejestemzcukru.pl to warszawska cukiernia wyspecjalizowana w zdrowych słodyczach. Można tam zamówić nie tylko ciasta bez curu ale również łakocie bez glutenu, wegańskie, dedykowane alergikom, a także zwolennikom diety keto. Oferuje nie tylko gotowe wyroby, ale również na indywidualne życzenia klientów. Można zamówić sobie caisto lub tort z wyeliminowaniem niepożądanego składnika. Przy cukierni niejestemzcukru.pl działa również kawiarnia, gdzie przed zakupem lub większym zamówieniem można skosztować różnego rodzaju słodyczy. Sa tu ciasta, ciastka, ciasteczka i batoniki,a nawet pączki i bezy. Niejestemzcukru.pl na swojej stronie internetowej bardzo dokładnie określa skład swoich słodyczy.

Czy ciasta bez cukru są słodkie?

Wokół ciasta bez cukru i innych, niskokalorycznych słodyczy narosło wiele mitów i nieporozumień. Najczęściej powtarzany z nich głosi, że są „mniej słodkie”. Zapewne uważają tak ci, którzy nigdy ich nie próbowali. Ciasta bez cukru, torty i batoniki absolutnie nie różnią się w smaku i stopniu słodkości od swoich tradycyjnych odpowiedników. Drugi mit to teoria, że zdrowe słodycze „smakują chemią”. Jest to kolejne nieporozumienie. Niejestemzcukru.pl opiera swoje receptury w pierwszym rzędzie na naturalnych składnikach. Do słodzenia używa między innymi bananów, daktyli, naturalnego syropu z agawy a także nieszkodliwego dla zdrowia erytrytolu. Wiele przepisów zawiera również świeże owoce, które również są słodkie, a przy okazji zawierają wiele witamin i innych, cennych składników. Takimi słodyczami można raczyć się nie tylko bezkarnie ale z prawdziwą przyjemnością i korzyścią dla zdrowia.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecamy